Algemeen

OVER “DE RACKETS”

In 1972 werd door een aantal enthousiaste recreatietennissers de tennisvereniging de Rackets opgericht. De opzet was om puur recreatief te tennissen in een gemoedelijke sfeer, zonder competitie en toernooien buiten de vereniging.
Tot het najaar van 2007 hebben we met deze doelstelling enthousiast getennist op onze gravelbanen aan de Vondellaan. Na 35 jaar moest de vereniging wijken voor nieuwbouw van woningen en appartementen. Na een lange en moeizame voorbereiding is in januari 2008 onze gloednieuwe accommodatie aan de Einsteinstraat 16 geopend. We beschikken nu over een prachtig tennispark met vier banen en een goed geoutilleerd clubhuis.
In september 2012 werd het 40-jarig jubileum van de Rackets gevierd. Een uitgebreider verhaal over het ontstaan en de begintijd van de vereniging vindt u hier.

Onze leden waren verknocht aan het spelen op gravel. Maar gravel heeft naast voordelen ook nadelen: veel onderhoud, weersgevoeligheid, seizoensgebonden, etc. Daarom zijn de nieuwe banen voorzien van SmashCourt. Dit is een baanconstructie die de speeleigenschappen en uitstraling heeft van gravel maar de voordelen biedt van een all-weather tennisbaan. De banen zijn voorzien van verlichting. We kunnen dus het hele jaar tennissen van ’s morgens tot ’s avonds!

Ook op deze locatie is de oorspronkelijke doelstelling bewaard gebleven, te weten recreatief tennissen zonder competitie of externe toernooien met aandacht voor gezelligheid en sfeer.

Onderstaand een foto van het tennispark aan de Einsteinstraat.

TVRpark2